Børn & institutioner


Hos os,er børnene også i fokus,og gennem videnskab,ved man at børn bliver stresset af for mange kraftige farver,de har ligesom os andre brug for en rolig hverdag,uden alt for meget støj omkring sig,og her kan farverne hjælpe.

Man ved gennem videnskab at helt små spædbørn,har det bedst med neutrale,nærmest pastel agtige farver,og da det meste legetøj idag har fuld fart på farverne,behøver man ikke også have farver på møbler,tekstil,gulv osv. Man kan sænke støj og stressniveau med de rette farver,hvis de er tilpasset rummets funktion. Feks. ville en grøn nuance være bedst,der hvor børnene skal spise da det fremmer fordøjelsen,og skaber balance og harmoni.Det nytter heller ikke at have rødt,der hvor de skal sove,den er derimod bedre til et aktiveringsrum osv.

Vi kan udfra vores viden om farvepsykologi og mange års erfaring med farvesætning,tilbyde et konsulent besøg,hvad enten det er en institution,skole,et børneværelse eller til en teenager,kan vi give gode råd og vejledning omkring farvesætning til børn.

Spædbørn: Brug bløde,lyse pasteller og neutrale farver til en nyfødt,og undgå stærke farver og mønstre,da de kan påvirke barnet til at blive hyberaktiv og urolig. Spædbørn kan være følsomme over for farver og dette gælder også deres tøj,rødt tøj kan feks. få pulsen til at stige,mens blåt kan virke beroligende,alt i alt er neutrale farver de bedste til spædbørn og man kan fra cirka. 8 til 10 ugers alderen begynde at bruge pastelfarver.

Småbørn: Børn elsker farvet legetøj,men for mange indtryk og impulser gennem hele dagen,kan stresse dem og gøre dem mere hyberaktive.

Når man indretter et børneværelse,er det bedst at bruge så "lidt" farve som muligt,da farverne kommer fra legetøjet,og skal der farve på,så brug lyse farver,og brug gerne neutrale klodskasser,så legetøjet og derved farveintrykkene kan gemmes væk,ved feks. sovetid,så dette ikke påvirker barnet,det har brug for de lyse og neutrale farver til at finde ro til at sove.

Mange farver og indtryk skaber uro,vi kender det for os selv,og børn får mange flere indtryk gennem en hel dag i institutionen,da der flyder med en masse farver,som måske egentlig slet ikke behøves. Man har en tendens til,når det er børn,at de skal have så mange farver som muligt,uden at vide,at det måske har en modsat effekt,såsom rastløshed,fustration og hyberaktivitet.

Det er her Deco-colour kan hjælpe og rådgive jer,til at finde de rette farver til jeres børn,så i er velkommen til at kontakte os for mere information.

Find os her

  • Deco Colour v / Sigi Højdal
  • Tlf: 40 27 71 78
  • Sodemarksvej 27
  • 3230 Græsted